افزایش قیمت بنزین تاثیر تورمی در اقتصاد دارد/ حرکت نظام بانکی و صندوقهای بازنشستگی به سمت ورشکستگی
کارشناس اقتصادی، بازار و سرمایه گفت: اگر سیستم حمل و نقل عمومی گسترش مناسبی داشته باشد، افزایش قیمت بنزین تاثیر کمتری خواهد داشت،افزود: ولی با این حال تمام این افزایشها تاثیر تورمی دارد.
حسین محمودی اصل امروز در گفت و گو با خبرنگار موج رسا با اشاره به بخش های مختلف بودجه 97 اظهار داشت: در مورد بنزین نیز افزایش چند برابری قیمت آن، که در دولتهای گذشته وجود داشته در این دولت به آن شکل اعمال نشده است.
وی با بیان اینکه اما واقعیت اقتصاد کشور این است که اوضاع مناسب نیست؛ دولت بدهی بسیاری دارد و علاوه بر آن تعداد زیادی طرح نیمه تمام وجود دارد،تصریح کرد: نظام بانکی و صندوقهای بازنشستگی نیز به سمت ورشکستگی حرکت کردهاند.
کارشناس اقتصادی، بازار و سرمایه ادامه داد: همه اینها باعث شده که شرایط اقتصادی سختی ایجاد شود و گاهی افزایش قیمتها ناگزیر است.
محمودی با اشاره به اینکه اگر سیستم حمل و نقل عمومی گسترش مناسبی داشته باشد، افزایش قیمت بنزین تاثیر کمتری خواهد داشت،افزود: ولی با این حال تمام این افزایشها تاثیر تورمی دارد.
وی بیان داشت: این در شرایطی است که نقدینگی با کوچکترین کاهش نرخ سود بانکی به سمت بازارهای مختلف حرکت میکند که تبعات جبرانناپذیری برای کشور خواهد داشت.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: چراکه سپردهها به سود بالا عادت دارند و شرایط مناسب چه از لحاظ فرهنگی و چه اقتصادی برای تولید مولد در کشور وجود ندارد.
محمودی ادامه داد: بنابراین اگر قرار باشد این پولها از بانکها خارج شود، بسیار خطرناک خواهد بود و بخش اعظم این منابع به سمت دلالی و واسطهگری خواهد رفت و کالایی تولید نخواهد شد و سرانجام تورم تنها دستاورد آن خواهد بود.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد در این زمینه دولت باید بسیار هوشیارتر عمل کند،تصریح کرد: بودجه مسائل مختلفی دارد که شاید استراتژی این بوده که فضا توسط بحث بنزین و عوارض کانالیزه شود و سایر مسائل از نظرها دور بماند.
کارشناس اقتصادی، بازار و سرمایه یادآور شد: افزایش بودجه عمومی دولت که برخلاف سیاستهای گذشته و اقتصاد مقاومتی است.//ن
انتهای خبر/